Signtotaal.nl, reclame producten, sign vacatures, branche organisaties, sign opleidingen, beursagenda, vakbladen en reclamenieuws voor signmaker, reclamebureau en standbouwer in Nederland en België zoals,doosletters, freesletters, zelfklevende folie, plak folie, folie, full colour printing, snijplotters, magneetfolie, raamfolie, lichtreclame, bewegwijzering, bannersystemen, geveldoeken, vlaggen, montagebedrijven, kunststoffen, reinigingsmiddelen, reclamemontage, montagebedrijven, snijplotter, full colour pinter, lamineermachine, graveermachine, zeefdukinkt, zeefdrukmachine
Home Contactgegevens van signtotaal.nl Print deze pagina.
                   Home Nieuws
 Home
   
 Signleveranciers
 Signapparatuur
 Zeefdrukleveranciers
 Zeefdrukapparatuur
   
 Branche organisaties
 Vakbladen
   
 Nieuws
 Agenda
   
 Opleidingen
 Vacatures
   
 Over signtotaal.nl
 Contact
 Adverteren op  signtotaal.nl?
Nieuws:

Nieuwe Epson dyesublimatie textielprinter
OKI lanceert E-64s
DIMIX levert eerste UJV55-320 bij McArt
Nieuw formaat Summa F-serie
Nieuwe printers/snijplotters uit de SG-serie van Roland DG
Ontdek de TrueVIS VG-gamma van Roland DG tijdens DRUPA
Nieuwe VersaUV LEF-300-vlakbedprinter van Roland DG
Epson toont nieuwe signage printtechnologie
Vaste waardes en verrassingen van Roland DG op Viscom
Roland DG presenteert nieuw kalandersysteem
Nieuwe website SoftDirect
Dimix reduceert rugproblemen van printoperators
Roland DG breidt Texart sublimatie-oplossing uit
Geslaagde voorstelling nieuwe producten op Viscom
Roland DG lanceert de Texart RT-640
SAi integreert afwerkingstools en QR-codegenerator in Flexi
Roland DG toont nieuwigheden op Viscom
Roland DG introduceert de VersaEXPRESS RF-640 printer
Antalis introduceert Coala Systems op FESPA
Opsplitsing Pixia
Summa sterk aanwezig op Sign&Digital
Nieuwe Epson sublimatieprinter
Erik Geutjes nieuwe algemeen directeur Neschen Benelux
Viscom ideaal platform om nieuwe printers te tonen
Nieuwe SAi EnRoute 5.1 update
Overzichtelijke nieuwe website van Roland DG
Maak kennis met de Roland VersaCAMM VS-i
Pixia levert eerste Mimaki UJF-6042 in de Benelux
3M wint prijs met Envision Print Wrap Film
DVC zorgt voor een opvallende presentatie
Roland DG ontvangt EDP Award
Nieuwe Epson dyesublimatie textielprinter

Epson kondigt de nieuwe SureColor SC-F9300 dye-sublimatie textielprinter aan. Deze printer is ontworpen voor snel afdrukken van hoge volumes kleding, textiel, textielbanners en andere gedrukte merchandise. Dit nieuwe toonaangevende model vervangt de bestaande SC-F9200 en beschikt over de doorontwikkelde vertrouwde afdruktechnologie van Epson die nog betere kwaliteit en betrouwbaarheid biedt.

De splinternieuwe Precision Dot-technologie van Epson voor dye-sublimatie met een Half Tone Module, opzoektabellen en Micro Weave zorgen voor een opvallend verschil in afdrukkwaliteit en maken het eenvoudig om meteen hoogwaardige resultaten te behalen. Ondertussen werkt het uitgebreide CMYK-profiel van Epson samen met UltraChrome DS-inkten voor een optimaal kleurenscala en nauwkeurige reproductie van zelfs de meest complexe ontwerpen.

De SC-F9300 biedt een complete Epson-oplossing met afdruksnelheden van maximaal 108,6 m2/u. De oplossing bestaat uit printer, inkten, sublimatiepapier en - software, maximaliseert uptime, is voorzien van verbeterde inname en andere betrouwbare functies om problemen zoals kreukelen en contact maken van de printkop te voorkomen.

De SureColor SC-F9300 wordt geleverd met Oeko-Tex Eco Passport-certificering¹ en heeft de Japanse AZO-test voor huishoudelijke producten doorstaan. Dit betekent dat kleding en textiel dat door de printer wordt geproduceerd met UltraChrome DS-inkten, veilig gedragen kunnen worden door volwassenen, kinderen en baby's.

Belangrijkste kenmerken:
 • Verbeterde afdruksnelheden tot 108,6 m²/u
 • Alle componenten, software en verbruiksartikelen zijn gemaakt door Epson
 • Nieuwe Epson Precision Dot-technologie voor dye-sublimatie, waaronder Half Tone Module, LUT en Micro Weave om korreligheid en streepvorming te voorkomen
 • Verbeterde rolnauwkeurigheid, zelfs met dun papier (40 g/m²)
 • Met de nieuwe Epson Edge Print RIP-software en Epson Edge Control Dashboard kunt u meteen afdrukken, terwijl de LFP Accounting Tool uw bedrijfskosten bijhoudt.
 • Oeko-Tex Eco Passport-certificering¹ en AZO-test doorstaan
 • Epson UltraChrome DS-inkt produceert levendige kleuren, scherpe contouren en vloeiende gradaties met uitstekende licht- en wasbestendigheid en bestendigheid tegen slijtage en transpireren
 • Geoptimaliseerde rolvorm om kreukelen te voorkomen
 • Nieuwe printkopbescherming om te beschermen tegen contact maken van de printkop
 • Stofvanger en veegsysteem om onderhoud te verminderen
 • SMAP-rol met grote diameter voor zeer nauwkeurige invoer
 • Breed kleurenscala dankzij het uitgebreide CMYK-profiel van Epson
 • Uitgebreide ondersteuning voor RIP-software van derden
 • Led-verlichting en hefhendel zorgen voor eenvoudiger instellen een eenvoudige afdrukverificatie
 • Robuuste printerstructuur voor uitstekende stabiliteit
 • Automatisch eerste skew-correctie
 • Hoge beeldkwaliteit en resolutie tot 720 x 1440 dpi
 • Snel drogen met de post-platen heater met die temperaturen levert van 30 tot 55 °C

ECO PASSPORT van OEKO-TEX® is een systeem waarmee leveranciers van textielchemicaliën kunnen aantonen dat hun product geschikt is voor gebruik in duurzame textielproductie. Epson UltraChrome DG-inkt en - voorbehandelingsvloeistof zijn gecertificeerd door Eco Passport. Dit is een internationale veiligheidsnorm in de textielindustrie. De veiligheidscertificering geldt voor volwassenen en kinderen, inclusief baby’s.

Meer informatie: www.epson.eu

Naar boven. naar boven

OKI lanceert E-64s

OKI Systems heeft de nieuwe ColorPainter E-64s gelanceerd als het nieuwe model in de bekende ColorPainter-serie van professionele printers. Deze geavanceerde printers stellen de nieuwe norm voor hoge kwaliteit afdrukken op groot formaat ten behoeve van signing, de grafische sector en interieurinrichting.De scherp geprijsde, 64-inch, grootformaat ColorPainter E-64s is voorzien van ColorPainter-technologie. Deze technologie heeft in de M-64s en de H3-104s al bewezen zeer effectief te zijn en koppelt uitstekende prestaties, uiterste precisie en een verbluffend gebruiksgemak aan milieuvriendelijk afdrukken op instapniveau.

"De ColorPainter E-64s is een opmerkelijke printer die grafische bedrijven voordelig toegang biedt tot lucratief, uiterst precies afdrukken op groot formaat op een breed spectrum van media - iets wat tot nu toe onbereikbaar was", zegt Erwin Bader, Country Manager Nederland van OKI Systems. "Als geavanceerde en extreem veelzijdige printer met talrijke functies, voldoet de E-64s ruimschoots aan alle eisen van de markt. Deze markt biedt steeds meer commerciële mogelijkheden die bedrijven snel en doeltreffend moeten aangrijpen om hun omzet te optimaliseren."

Dankzij OKI's eco-solvent SX-inkt met een hoog pigmentgehalte, levert de ColorPainter E-64s optimale kleuren voor hoogwaardige en kostenefficiënte binnen- en buitentoepassingen bij alle printsnelheden. De lage gebruikskosten en het vermogen een breed scala van media te verwerken, maken de E-64s de ideale keuze voor iedere gebruiker van grootformaat printers die op zoek is naar een flexibele oplossing. Bij het afdrukken op back- of frontlit materialen, technisch textiel, behang, canvas, hard pvc, banners, vinyl en vele andere soorten materialen is het resultaat verbluffend. Deze veelzijdige printer opent tal van nieuwe commerciële mogelijkheden.

Voor optimale prestaties is de E-64s uitgerust met bewezen technologieën van modellen uit het duurdere segment, zoals automatische afdrukafstelling met optische kleurensensoren, Smart Pass 4, Smart Nozzle Mapping 3 en Dynamic Dot Printing. Daarnaast beschikt de printer ook over functies uit de H3-serie, zoals het Safe Scanning System. Voor binnen afdrukken, waar vaak elektrostatische materialen worden gebruikt, ondersteunt een optionele ionisator een uitstekende afdrukkwaliteit. Daarnaast zorgen de gebruiksvriendelijke constructie en functionaliteit van de ColorPainter E-64s ervoor dat de printer zich opmerkelijk eenvoudig laat bedienen, van voorbereiding tot uitvoering en onderhoud.

De ColorPainter E-64s heeft een adviesverkoopprijs van € 12.990 excl. BTW. Deze prijs omvat een take-up-eenheid, ONYX RIP Center en twee jaar garantie, inclusief de printkoppen zonder mondstuk of productiebeperkingen.

Meer informatie: www.oki.com/nl/printing

Naar boven. naar boven

DIMIX levert eerste UJV55-320 bij McArt

In samenwerking met Texo Trade Services uit Waddinxveen heeft DIMIX de primeur om de eerste Mimaki UJV55-320 te mogen leveren. Deze, juist gelanceerde, LED UV printer wordt in eerste instantie ingezet om diverse soorten textiel te printen. Met de nieuwste LUS120 inkten is het mogelijk om ook zeer flexibele substraten tegen een zeer lage kostprijs te produceren.

Na een grondig onderzoek door Peter Wolff (eigenaar van McArt) is het bedrijf met een jarenlange ervaring tot de conclusie gekomen dat de Mimaki UJF55 de ultieme oplossing is voor een hoogstaande kwaliteit met een acceptabele snelheid en lage kostprijs.TWIN ROLL
Uniek in de markt is de "twin Roll" optie waarbij het mogelijk is om 2 rollen van maximaal 1524mm naast elkaar te printen en dit met verschillende printopdrachten op het zelfde materiaal. DIMIX positioneert deze printer dan ook als 2 UV printers in 1 machine.

MEDIA
De Mimaki UJF55 is in eerste instantie aangekocht om op diverse soorten textiel te kunnen produceren, daarom is er gekozen voor een CMYK opstelling. Later dit jaar gaat McArt de inktset uitbreiden met Lc,Lm en Wit om de huidige productie van Ultra Clear producten ook op deze printer onder te kunnen brengen. Zelfs het printen van kleur/wit/kleur in 1 printgang bestaat dan tot de mogelijkheden.

DIMIX
De verdeler van Mimaki in de Benelux heeft de printer getoond op de onlangs afgelopen SIG2COM beurs en daarna direct geïnstalleerd in Alblasserdam bij McART. DIMIX is dan ook trots om te kunnen melden dat dit de eerste UJF55-320 LED UV installatie in Nederland is en dat zij verwachten er nog velen zullen volgen.

Meer informatie: www.dimix.nl

Naar boven. naar boven

Nieuw formaat Summa F-serie

Met het oog op de Viscom beurs in Milaan, die van 13 tot 15 oktober plaatsvindt, introduceert Summa alweer een nieuw formaat uit haar F Serie produkten: de F1330. Tijdens deze beurs zal Summa's Italiaanse distributeur, SofTeam, de F1330 vlakbed snijplotter demonstreren in hal 8 op hun stand E39/F42."Sinds de lancering in 2010 van het eerste formaat binnen de F Serie, de F1612, is de verkoop gestaag in stijgende lijn gegaan. Vooral de diversiteit, de flexibiliteit en de duurzaamheid van de machine worden uiterst gewaardeerd bij signmakers over de hele wereld. Door dit grote succes liet de vraag naar een grotere versie niet lang op zich wachten. We beantwoordden deze vraag met de introductie van de F2630 in 2015. Binnen de signmaking markt, dewelke meteen ook Summa's kernmarkt is, uiten vooral klanten uit de Verenigde Staten en de Asiatische markt hun interesse in nog een ander formaat vlakbed snijplotter voor hun specifieke toepassingen. En zo ontstond de F1330".

Prestatie en grootte
Met een werkgebied van 1.29m x 3.05m focust de F1330 vlakbed snijplotter vooral op de verwerking van plaatmateriaal, snijvinyl en allerhande toepassingen in de markt van de verkeerssignalisatie. De F1330 is compatibel met alle werktuigen die beschikbaar zijn op de F1612 en F2630 vlakbed snijplotters.

Prijs en beschikbaarheid
De F1330 vlakbed snijplotters kunnen nu reeds worden besteld. De beschikbaarheid is op aanvraag. De prijszetting hang af van de gekozen configuratie. Contacteer uw sales contactpersoon voor prijsgerelateerde vragen.

Meer informatie: www.summa.eu

Naar boven. naar boven

Nieuwe printers/snijplotters uit de SG-serie van Roland DG

Voor de aanbieders van printdiensten die een onklopbaar bedrijf willen uitbouwen, heeft Roland DG de lancering van twee nieuwe eco-solventgrootformaatinkjetprinters/snijplotters in zijn TrueVIS-assortiment aangekondigd: de SG-300 en SG-540.Ideaal voor startups in de grootformaatprintproductie of voor bedrijven die hun bestaande grootformaataanbod willen uitbreiden: de nieuwe TrueVIS SG-serie staat garant voor rijke kleuren en een glanzende afwerking die vereist is voor indrukwekkende graphics tegen een zeer betaalbare prijs. Het TrueVIS-merk, dat in maart 2016 werd gelanceerd, is de nieuwste generatie inkjetprinters/snijplotters van Roland DG, die de bewezen technologie en expertise combineert die gedurende vele jaren werd opgedaan in de signalisatie- en grahpicsindustrieën. De SG-serie maakt deel uit van het TrueVIS-assortiment en biedt een uitstekende kleurkwaliteit, veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid met belangrijke verbeteringen: nieuwe FlexFire-printkoppen van Roland DG, nieuwe TrueVIS-vierkleureninkt, geavanceerde geïntegreerde print- en snijtechnologie en tal van extra ultramoderne eigenschappen. De SG-serie is verkrijgbaar in modellen van
762 mm (30") en 1.371 mm (54") voor de productie van indoor- en outdoorreclame, voertuigstickers, banners, posters en displays, en van labels, transfers en hittetransfers op kleding.

Scherpe concurrentie
"De huidige signalisatiemarkt wordt getypeerd door een hevige concurrentie vanwege het toenemende aantal grootformaatinkjetprinters", vertelt Andrew Oransky, general manager van Sign Business Development voor Roland DG. "Signalisatiebedrijven en aanbieders van printdiensten zijn op zoek naar een voordeel dat hun concurrenten niet hebben door hoogwaardige resultaten aan te bieden en de bedrijfskosten laag te houden. Vooral kleine bedrijven zullen de buitengewone algemene waarde en lage eigendomskosten van hun SG-serie appreciëren."

Roland DG introduceerde de geïntegreerde print- en snijtechnologie midden jaren 1990 en de TrueVIS-serie vertegenwoordigt de tot op vandaag meest geavanceerde print- en snijproducten van Roland. Met de SG-300/540 vuren twee FlexFire-printkoppen nauwkeurig druppels in drie groottes over een breed printbereik af, voor hoogwaardige resultaten en een efficiënt inktgebruik. Elke inktdruppel valt precies waar het moet. Hierdoor ontstaan mooie beelden en egale kleuren. De combinatie van TrueVIS-inkt, die speciaal voor de FlexFire-printkoppen werd ontwikkeld, en de Roland VersaWorks Dual RIP-software resulteert in verbluffende details en levendige kleuren tegen productiesnelheden. De verhoogde productiviteit van de SG-serie - tot 60 % sneller dan voorgaande vergelijkbare modellen in standaardmodus - maakt een hogere rentabiliteit mogelijk.

TrueVIS INKT is GREENGUARD Gold-gecertificeerd
TrueVIS-inkt is de volgende evolutie voor de eco-solventinkttechnologie. Deze inkt voldoet niet alleen aan de vraag van gebruikers naar een scherp geprijsde inkt met een laag verbruik en een breed kleurenspectrum, maar ook aan strenge milieunormen. De TrueVIS-inkt heeft het GREENGUARD Gold-certificaat dat staat voor de kwaliteit van de binnenlucht. Dat garandeert dat de inkt veilig en geschikt is voor gebruik in omgevingen zoals scholen en ziekenhuizen. En de SG beschikt over een geweldig proper inktsysteem met inktzakken van 500 ml die snel en perfect passen in de herbruikbare houders zonder knoeiboel en met minder afval.

De nieuwe meshouder en het nieuwe mes zorgen voor een hogere mesdruk en grotere precisie, waardoor u met nog meer verschillende materialen kunt werken voor extra verkoopopportuniteiten.

Uitstekend rendement op investering
De SG-300/540 is ongelooflijk gebruiksvriendelijk voor alle operatoren: van beginnelingen tot doorwinterde professionals. De nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software is inbegrepen en beschikt over een nieuwe core engine die een betere verwerking van pdf's en PostScript-bestanden, inclusief bestanden met transparanties, garandeert. Naast het ingebouwde bedieningspaneel, kunnen gebruikers dankzij het nieuwe Roland DG Mobile Panel de printerfuncties op afstand beheren met hun smartphone of tablet met een bluetoothverbinding*.

De SG-serie heeft een indrukwekkende prijs-prestatieverhouding en omvat dezelfde levenslange betrouwbaarheid en toonaangevende service en ondersteuning waarvoor de toestellen van Roland bekend zijn.

Oransky licht toe: "Met een hoogwaardige output, veelzijdigheid en betrouwbaarheid levert de TrueVIS SG-serie een uitstekend rendement op uw investering. De aanbieders van printdiensten kunnen vanaf dag één geld verdienen door hun bestaande aanbod uit te breiden voor hun huidige klanten en nieuwe, winstgevende markten aan te boren."

Voor meer informatie, ga naar www.rolanddg.eu

*Tablet/smartphone niet inbegrepen in het printerpakket.
Naar boven. naar boven

Ontdek de TrueVIS VG-gamma van Roland DG tijdens DRUPA

De bezoekers van DRUPA 2016 zullen onmiddellijk van Duitsland naar Japan worden gekatapulteerd wanneer ze de stand van Roland DG bezoeken (hal 9, stand E04-1). Bezoekers krijgen de kans om een virtuele tour van 360° te maken: ze worden ondergedompeld in de sfeer van de fabriek van Roland DG in Hamamatsu, ze lopen langs de productielijn om te zien hoe het pas gelanceerde assortiment TrueVIS VG-printers/snijplotters wordt gemaakt en ontdekken hoeveel zorg en precisie in elk toestel van Roland wordt gestoken.Gillian Montanaro, Hoofd van marketing EMEA, Roland DG:'"Ons nieuwe TrueVIS VG-gamma is echt de toekomst van 'print & cut', dus hoe kunnen we de allernieuwste eigenschappen van het gamma beter onder de aandacht brengen dan met deze boeiende en innovatieve video waarbij de klanten worden ondergedompeld in de ervaring? De kijkers krijgen een fascinerend inzicht in het minutieuze proces waarbij de toestellen van Roland worden gemaakt en de nauwkeurigheid waarmee ze worden getest. We kijken ernaar uit om klanten op de Roland DG-stand te verwelkomen en ons enthousiasme voor deze buitengewone technologie te delen."

Een uniek productieproces
In plaats van met robots en transportbanden assembleert Roland zijn nieuwste toestellen volgens het unieke Digital Yatai-productieproces, waarbij één technicus elke machine maakt om de betrouwbaarheid en kwaliteit waarvoor de producten van Roland gekend zijn, te garanderen. De kijkers zullen enkele interessante en weinig bekende feiten ontdekken over hoe hun toestel is gemaakt. Als bijvoorbeeld een schroef per ongeluk op de grond valt, werpen we deze weg en wordt een nieuwe gebruikt om de machine te vrijwaren van zelfs de kleinste imperfectie.

Naast de 360°-videotour zal de Roland-stand vol staan met inspirerende samples en outdoor- en indoortoepassingen, plus het allernieuwste in het Roland-gamma van toonaangevende digitale printoplossingen.

Ontdek onze stand
Gillian Montanaro: "Ons thema voor de stand is 'ontdekken'. Naast de TrueVIS VG zullen we een indrukwekkend gamma nieuwe toestellen, inkten en software tentoonstellen, waaronder onze uiterst productieve EJ-640 eco-solventprinter, de onlangs gelanceerde VersaUV LEF-300 UV-LED inkjetprinter en de Texart XT-640 sublimatieprinter.
We willen onze klanten de best mogelijke technologieën en toepassingen voor hun bedrijf laten ontdekken zodat ze succes kunnen boeken en zo winstgevend mogelijk kunnen zijn. En dan maakt het helemaal niet uit of deze bezoekers gespecialiseerd zijn in digitaal printen of gewoon de voordelen van diversifiëren naar digitaal printen afwegen."

Over Drupa
DRUPA vindt plaats van 31 mei - 10 juni 2016, Messe Düsseldorf, Duitsland.Roland DG-stand: Hal 9, stand E04-1
U kunt uw ticket voor DRUPA 2016 kopen op www.rolanddg.eu/DRUPA2016


Naar boven. naar boven

Nieuwe VersaUV LEF-300-vlakbedprinter van Roland DG

Roland DG Corporation kondigt de LEF-300 aan, het nieuwste model in zijn VersaUV-assortiment van UV-LED vlakbed inkjetprinters.

Wereldwijd gebruiken printprofessionals de VersaUV-printers LEF-12 en LEF-20 om een ruime waaier aan standaard voorwerpen te transformeren in winstgevende gepersonaliseerde artikelen. Met deze grotere en snellere nieuwkomer - de LEF-300 - kunnen klanten nu nog meer productiviteit realiseren.


De grotere productiecapaciteit van de LEF-300 is onder andere te danken aan het grotere printoppervlak van 770 mm breed bij 330 mm lang. Dat is 50 % groter dan het vorige model. Het is geschikt voor voorwerpen tot 100 mm hoog en 8 kg zwaar. Met vier printkoppen en twee LED-lampen kan de LEF-300 ongeveer 60 %1 sneller bidirectioneel printen dan de LEF-20. Bovendien is het aantal nozzles voor de witte en transparante inkt (vernis) verdubbeld. Hierdoor kan niet alleen sneller worden geprint, maar is ook een betere densiteit en opaciteit gegarandeerd en een snellere opbouw van verschillende lagen voor reliëfeffecten.

De LEF-300 is uitgerust met de krachtige nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software, die over tal van functies beschikt om het printproces te vereenvoudigen en de resultaten te optimaliseren. Met de nieuwe functie 'Special Colour Plate Generation' kunt u wit en vernis printen zonder dat deze in uw printbestand gedefinieerd zijn. De 'Maintain Clipped Position'-functie garandeert de accurate herpositionering van bijgesneden afbeeldingen.

De LEF-300 maakt gebruik van de Roland ECO-UV-inkt in CMYK, wit en transparant (vernis) voor een duurzame, hoogwaardige printkwaliteit en minder krimpen van dunne folies tijdens het drogen. Voor een maximale efficiëntie van kosten en tijd kunnen klanten opteren voor de inktcassettes van 500 cc2.

Met de LEF-300 kunt u printen op een ruime waaier van substraten, waaronder acryl, hout, karton, metaal3, glas3 en stoffen en zachte materialen zoals leder en ecologisch leder. Dankzij de vacuümtafel worden dunne en zachte materialen gemakkelijk op hun plaats gehouden. Het toestel print rechtstreeks op verschillende voorwerpen, zoals balpennen, gsm-hoesjes, promotieartikelen, signalisatiemateriaal, awards, geschenkartikelen, industriële goederen, productprototypes, etc.

Jerry Davies, President van Roland DG EMEA: "Gepersonaliseerde voorwerpen worden steeds populairder en klanten gebruiken hun VersaUV LEF-printers van Roland om een winstgevende zaak op te bouwen door printdiensten aan te bieden voor tal van gepersonaliseerde producten via webshops en retailkiosken of via hun bestaande printcenters. De LEF-300 beschikt over verschillende eigenschappen waarmee klanten nu eenvoudiger grote volumes kunnen personaliseren."

Een voorbeeld: de LEF-300 beschikt over input-/outputaansluitingen die externe toestellen, zoals waarschuwingslichten en automatische malvervanging, ondersteunen. Om zelfs bij grote volumes een accurate en hoogwaardige printkwaliteit te behouden, omvat de LEF-300 precisieonderdelen waardoor de apparatuur minder onderhevig is aan temperatuur- en vochtigheidsschommelingen.

Om de veiligheid van de gebruikers en de hoogwaardige printkwaliteit te garanderen, zijn de bewegende onderdelen van de VersaUV LEF-300 volledig omhuld. De cover voorkomt stof in de printzone en sluit het LED-licht in, waardoor het toestel in elke industriële omgeving, elke winkel of elk printcenter kan worden gebruikt.

Ontdek meer over de nieuwe VersaUV LEF-300 en alle andere modellen van het VersaUV-assortiment van Roland DG op www.rolanddg.eu.

1 In een CMYK-inktconfiguratie
2 Witte inkt uitsluitend verkrijgbaar in cassettes van 220 cc
3 Voor sommige toepassingen moet eerst een primer worden aangebracht


Naar boven. naar boven

Epson toont nieuwe signage printtechnologie

Epson verzorgt een preview van zijn meest geavanceerde roll-to-roll signalisatieprinter tot nu toe, de 64-inch SC-S60600. Tijdens de ontwikkeling, die vier jaar in beslag heeft genomen, maakten technici van Epson gebruik van de allernieuwste technologieën, met inbegrip van een nieuw precisiesysteem voor media-invoer, krachtige dubbele PrecisionCore TFP-printkop en een veelheid aan geavanceerde functies die de SC-S60600 tot de meest productieve signalisatieprinter in het assortiment van Epson zullen maken."Door naar klanten te luisteren tijdens de productontwikkeling, was Epson in staat technologieën op te nemen die helpen de voornaamste problemen aan te pakken waarmee moderne signalisatieprinters te maken hebben", aldus Richard Barrow, senior productmanager bij Epson Europe. "De technologie die Epson heeft geleverd in deze nieuwe printer is toonaangevend in zijn klasse en daardoor kunnen signalisatiespecialisten beschikken over de beste roll-to-roll printer om de klus geklaard te krijgen, op de juiste wijze en op tijd."

De SC-S60600, die is ontworpen en geproduceerd door Epson, zal zijn uitgerust met nieuw ontwikkelde technologieën die uitmuntende printkwaliteit, duurzaamheid en compatibiliteit van media zullen bieden. In combinatie met een nieuw, geavanceerd precisiesysteem voor media-invoer en een krachtige dubbele PrecisionCore TFP-printkop, zal de SC-S60600 in staat zijn banners van professionele kwaliteit te vervaardigen met een snelheid van 53 m2 per uur en een vinyluitvoer tot 30 m2 per uur.

"Epson gaat er prat op te luisteren naar de behoeften van de markt. Onze klanten weten wat zij willen en wij hebben hun feedback gebruikt bij de ontwikkeling van de nieuwe SC-S60600 printer", zei Dominic Fowler, productmanager bij Epson Europe. "De SC-S60600 biedt uitmuntende prestaties, betrouwbare productiecapaciteit en ongeëvenaarde toegevoegde waarde voor drukkerijen van elk formaat."


Meer informatie over de SC-S60600
De SC-S60600 64-inch roll-to-roll printer zal zijn voorzien van verschillende nieuwe functies die de betrouwbaarheid, productiviteit en kwaliteit bevorderen, zoals:
 • Dubbele Epson PrecisionCore TFP-printkop: biedt krachtige prestaties en een hoge mate van consistentie plus Variable Sized Droplet Technology voor een superieur printkwaliteit. Daarnaast zullen nieuwe verbeteringen in de hardware zorgen voor grotere weerstand tegen krassen door contact met de printkop en zal de nieuwe Precision Dot-screeningtechnologie zal helpen vlekkeloze uitvoer te bieden zelfs bij hoge printsnelheden.
 • Precisiesysteem voor media-invoer: Robuuste gemotoriseerd transport van media van rol naar rol met een uiterst geavanceerd systeem voor automatische spanningscontrole (AD-ATC) voor het buitengewoon nauwkeurig invoeren en opwikkelen van media. Antistatische drukrollers met grote diameter helpen de grip en nauwkeurigheid bij de invoer te optimaliseren, terwijl een innovatieve media-invoer een consistente invoer van media mogelijk maakt voor werkelijk onbeheerd afdrukken van rol naar rol.
 • Eenvoudige bediening: automatische uitlijning en instelling van media maakt snel overschakelen tussen mediatypen mogelijk. Automatische reiniging van de printkop, met inbegrip van een nieuw ontwikkeld systeem voor het verwijderen van stof van de printkoppen, maakt printkoponderhoud vrijwel overbodig.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De SureColor SC-S60600 printer komt beschikbaar in het eerste kwartaal van 2016, via geautoriseerde Epson-leveranciers van signalisatiesystemen.

Meer informatie: www.epson.nl/signage

Naar boven. naar boven

Vaste waardes en verrassingen van Roland DG op Viscom

De technologiezones zullen opnieuw als rode draad fungeren op de stand van Roland DG op Viscom Düsseldorf. De rendabele printoplossingen en innovatieve toepassingen worden gepresenteerd in vier zones die bezoekers zullen verrassen en inspireren. Op de Roland DG-stand (hal 8B, stand H40-50) zullen zowel de populaire actuele producten als enkele nieuwigheden aan de bezoekers worden voorgesteld. Deze nieuwigheden worden in primeur voorgesteld aan het Europese publiek.Roland DG is wereldwijd befaamd voor zijn kwalitatieve en uitermate efficiënte gecombineerde printers/snijplotters, waarmee stickers, raamdecoratie, labels, car wraps, hitte transfers en zo veel meer gemaakt worden. In de Print- & snijzone kunnen beursbezoekers terecht voor een demonstratie van deze toptoestellen. Zowel het betrouwbare productiemodel - de SOLJET PRO4 XR-640 - als de immens populaire instaptoestellen van de VersaCAMM-reeks komen aan bod.

In de Printzone vinden bezoekers de nieuwste grootformaatprinters. Deze werken met de gekende eco-solventinkt van Roland DG in vier kleuren. Ze zijn ideaal voor de productie van prachtige posters, banners, billboards, backlits, displays en zo meer. Deze printers zullen op de beurs aangestuurd worden met Rolandprintstudio, het uitgebreide RIP-pakket van Roland DG voor MAC OS X.

Personalisatie is een hot topic. In de Personaliseringzone vinden beursbezoekers dan ook tal van verrassende en rendabele nieuwe toepassingen. Inspiratie gegarandeerd voor wie op zoek is naar alternatieve inkomstenbronnen. Het centrale toestel in deze zone is de VersaUV LEF-20 vlakbedprinter. Deze print rechtstreeks op een zeer grote groep substraten tot 100 mm dik en tovert standaard voorwerpen om in gepersonaliseerde items.

De paradepaardjes van de Sublimatiezone worden de Texart-sublimatieprinters en kalander. Samen bieden deze machines een eenvoudige en betaalbare oplossing voor sublimatieprinten. Deze techniek wordt gebruikt voor de productie van sportkledij, kleding, gadgets, merchandising, soft signage en binnenhuistoepassingen. Vergeet niet uw exemplaar te vragen van de nieuwe Roland sublimatiegids, een kennismaking met sublimatie en de commerciële mogelijkheden van grootformaat printen.

Op Viscom zal Roland DG ook een aantal nieuwigheden in primeur voorstellen. Meer informatie zal in de komende weken vrijgegeven worden op www.rolanddg.eu.

Viscom Düsseldorf 2015
Messe Düsseldorf
4-6 november 2015

Naar boven. naar boven

Roland DG presenteert nieuw kalandersysteem

Roland DG breidt zijn Texart-sublimatieoplossingen uit met een nieuw kalandersysteem. Dankzij de CS-64 kalander worden de prints van de Texart RT-640 aan hoge snelheid gesublimeerd op tal van polyesterhoudende materialen.De nieuwe Texart CS-64 is de perfecte aanvulling voor de sublimatieprinter die Roland DG onlangs lanceerde, de Texart RT-640. De CS-64 sublimeert de prints van de RT-640 aan hoge snelheid op tal van polyesterhoudende materialen die gebruikt worden voor vlaggen, banners, stoffen, sportkledij en ander promotiemateriaal. De CS-64 voldoet aan de strengste productievereisten en heeft een groot gebruiksgemak. Zo is de kalander geschikt voor zowel doorwinterde professionals als bedrijven die starten met sublimatieprinten.

Michel van Vliet, Business Development Manager bij Roland DG Central Europe: “De nieuwe CS-64 vormt de perfecte combinatie met onze RT-640 sublimatieprinter en Texart-inkten. Het is een pakket dat snel, betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. De uitbreiding van het Texart-gamma met de CS-64 stelt ons in staat om de sector een totaaloplossing aan te bieden tegen een zeer scherpe prijs. Voor elk bedrijf dat wil inspelen op de steeds groeiende vraag naar geprinte textielproducten is dit een onweerstaanbaar aanbod. Bovendien is de CS-64 onmiddellijk beschikbaar in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.”

Het bedieningspaneel van de CS-64 is uiterst gebruiksvriendelijk. Ook het laden en uithalen van materialen gaat erg vlot. De CS-64 maakt gebruik van digitaal gestuurde infraroodwarmte om prints van transferpapier op stoffen te sublimeren. Dankzij een productiesnelheid van 50 m²/u en een optionele doorvoertafel is de CS-64 veelzijdig genoeg om grote printvolumes en kleine prints op voorgesneden textiel met evenveel finesse te verwerken.

De veiligheid wordt uiteraard niet over het hoofd gezien. Zo zijn er verscheidene ingebouwde voorzieningen als detectorgestuurde covers, die de operator beschermen tegen de hitte en mogelijke verwondingen. Een ander cruciaal onderdeel van de CS-64 is de hittebestendige Nomex® doorvoerband. Die is versterkt met kevlar en garandeert een constante hoge transferkwaliteit en een lange levensduur. Om dure ‘image ghosting’ fouten op stoffen te voorkomen is de CS-64 uitgerust met een ingenieus rollensysteem dat de stof na de sublimatie scheidt van het transferpapier en daarna beide componenten op hun eigen rollen opvangt.

Meer informatie: www.rolanddg.be

Naar boven. naar boven

Nieuwe website SoftDirect

Met de lancering van de nieuwe website van SoftDirect komt ook een uitgebreider assortiment. Zo zijn er diverse nieuwe wrap tools, software pakketten en sign supplies zoals applicatietape toegevoegd aan de nieuwe shop. Verder is de weekdeal de nieuwste feature op de website. Klanten worden wekelijks geïnformeerd over een unieke aanbieding die slechts één week geldig is. In de nabije toekomst zal de shop aangevuld worden met nieuwe producten en vooral veel video’s met uitgebreide productinformatie.

Onze missie is om uiteindelijk een uiterst interactieve website te realiseren die naast het bestellen van producten ook voorziet in informatie en tips over de betreffende producten. Op de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign te Gorinchem gaat SoftDirect het gesprek aan met bezoekers om zo nog beter in kaart te brengen waar behoefte aan is vanaf de kant van de bezoeker.
www.softdirect.nl
Toon stockfoto’s op je eigen website
Met SignBiblio PRO wordt het mogelijk om eindklanten te laten zoeken naar beeldmateriaal zoals stockfoto’s en vectors op je eigen website. Door middel van een API (een koppeling) wordt een database van miljoenen bestanden beschikbaar gesteld. Elke signmaker en ontwerper heeft met SignBiblio PRO de mogelijkheid een stocksite op de eigen website beschikbaar te stellen. Uiteraard kunnen de bestanden ook gedownload worden. Er is momenteel geen enkele andere vergelijkbare oplossing op de markt. SoftDirect demonstreert de mogelijkheden op de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign te Gorinchem.


SignBiblio PRO is al beschikbaar vanaf € 349,- per jaar.
www.signbibliopro.nl

Naar boven. naar boven

Dimix reduceert rugproblemen van printoperators

Dimix, leverancier van Mimaki en professionele media, biedt een interessant programma media liften aan om het leven van de printoperator aangenamer te maken.
Het Dimix Rolliften programma omvat een aantal modellen die specifiek zijn aangepast aan de noden van de verschillende printbreedtes en gewichten van media rollen in de printindustrie. De Dimix Rolliften kunnen door 1 operator worden bediend. Het programma omvat drie modellen voor verschillende media breedtes en gewichten.


Dimix Rollifter RL 70, deze is geschikt voor rollen vanaf 1 meter tot 3,2 meter (120 kg max)
Dimix Rollifter RL 80 is voor mediarollen van 2 meter tot 3,2 meter breedte (200 kg max)
Dimix Rollifter RL 120 is voor mediarollen van 2 meter tot 5 meter breedte( 200 kg max)

Voor meer informatie, mail naar info@dimix.nl of bel naar 0031 (0) 76 8200830.


Meer informatie: www.dimix.nl

Naar boven. naar boven

Roland DG breidt Texart sublimatie-oplossing uit

Roland DG kondigt een professioneel kalandersysteem aan voor gebruik in combinatie met de Texart-sublimatieprinter. De prints geproduceerd op de Texart RT-640 worden dankzij deze kalander aan een hoge snelheid gesublimeerd worden op tal van materialen voor sportkledij, vlaggen, banners, interieuraccessoires en veel meer.De Texart CS-64 is een robuuste kalander van 64” (162,5cm) die voldoet aan de eisen van textielprinters en signmakers. Deze gebruiksvriendelijke en attractief geprijsde hittetransfermachine is zowel geschikt voor starters als voor ervaren textielprinters. De wals transfereert prints van transferpapier op polyesterhoudende materialen of fixeert inkt op directe geprint textiel. De CS-64 heeft een praktische snelheid van 40m²/u en is geschikt voor zowel grote volumes als voor kleinere opdrachten.

De kalander kan uitgebreid worden met een tafel (CS-TAB) die zorgt voor een vlotte doorvoer van voorgesneden textiel. Dit is ideaal voor sportkledij in zowel stretch als niet-rekbaar materiaal. Ook is er een opvang unit (CS-BIN) beschikbaar die aan de achterzijde van de kalander kan worden gemonteerd en de stukken textiel opvangt als ze doorheen de wals zijn gevoerd.

De Texart CS-64 zal leverbaar zijn vanaf maart 2015.

Complete oplossing
De CS-64 kalander wordt gebruikt in combinatie met de Texart RT-640 printer, die Roland DG in oktober op de markt bracht. De RT-640 is een geavanceerde sublimatieprinter met vernieuwende printtechnlogie en krachtige RIP-software. Het toestel werkt met originele sublimatie-inkten in vier (CMYK) of acht kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet).

Dankzij de toevoeging van de kalander aan het Texart-gamma biedt Roland DG nu een complete oplossing voor sublimatieprinten aan. Michel Van Vliet, Product Manager bij Roland DG Central Europe: “Het is onze filosofie om een totaaloplossing aan te bieden, zodat klanten bij ons terecht kunnen voor een complete applicatie. We bieden een kwalitatief hoogstaande sublimatieprinter aan, bijhorende inkten, professionele aansturingssoftware en nu dus ook het kalandersysteem. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd zodat de gebruiker steeds de gewenste resultaten kan bereiken.”

Meer informatie: www.rolanddg.be

Naar boven. naar boven

Geslaagde voorstelling nieuwe producten op Viscom

Roland DG lanceerde DisplayStudio op Viscom in Fankfurt. Dit is een gebruiksvriendelijke oplossing voor digital signage, die bekroond werd met een BEST of 2014 Award. Ook de nieuwe Texart RT-640 textielprinter was voor het eerst te zien op een beurs in Duitsland. De feedback was lovend.Viscom BEST of 2014 Award voor Roland DisplayStudio
Roland DG won met DisplayStudio de Viscom Best of 2014 Award in de categorie Software. Dit pakket voor digital signage werd gelanceerd op de beurs die van 5 tot 7 november plaatsvond in Messe Frankfurt. DisplayStudio omvat een gebruiksvriendelijke software, krachtige digitale mediaspeler en een speciaal voor digital signage ontwikkeld LED-scherm. De jury omschreef het als een eenvoudig instappakket met een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en prestaties.

Voorstelling nieuwe sublimatieprinter
De gloednieuwe Texart RT-640 (64" of 162.5cm breed) lokte tal van geïnteresseerden. Het is een sublimatieprinter die een prachtige printkwaliteit, levendige kleuren en een uiterst stabiele productie levert. Toepassingen variëren van sportkledij, soft signage en modeartikelen tot interieurdecoratie en promotionele items.

De RT-640 is verkrijgbaar met de nieuwe Texart-inkt in vier (CMYK) of acht kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet). De uitbreiding met oranje en violet biedt een uitzonderlijk breed kleurenspectrum, waarmee sterke kleuren met een bijzonder hoog contrast geprint worden. Voor de RIP-software heeft de gebruiker de keuze uit Ergosoft Roland-editie en Roland VersaWorks.

Karel Sannen, Marketingcoördinator bij Roland DG: "De Texart RT-640 is nog maar enkele weken op de markt, dus Viscom was het ideale platform om deze nieuwe textielprinter aan het Duitse publiek voor te stellen. De feedback van de bezoekers was erg positief. Zowel over de printkwaliteit als over de prijs kregen we zeer goede reacties."

Interesse in 3D-printer
Naast "full colour" printen, was er ook aandacht voor 3D-printen. Roland DG toonde namelijk zijn eerste 3D-printer ooit, de monoFab ARM-10. Het toestel werd getoond naast de monoFab SRM-20, de nieuwe desktop frees van Roland DG. Met de SRM-20 worden voorwerpen gecreëerd door materiaal weg te nemen (subtractief) en met de ARM-10 door materiaal toe te voegen (additief). Dankzij de keuze uit deze twee werkwijzen kan Roland DG dus steeds de beste oplossing aanbieden voor de toepassing van de klant.

Meer informatie: www.rolanddg.be

Naar boven. naar boven

Roland DG lanceert de Texart RT-640

Roland DG lanceert de naam 'Texart' voor al zijn digitale textielprintoplossingen. Het eerste product in de reeks is de RT-640 printer (162.5cm breed). De RT-640 is een geavanceerde sublimatieprinter* met vernieuwende printtechnlogie en krachtige RIP-software. Het toestel werkt met originele sublimatie-inkten in vier kleuren (CMYK) of acht kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet)."Een van de grootste nieuwigheden van de RT-640 is onze nieuwe inkt", aldus Yuko Maeda, algemeen directeur van de afdeling Textile Market Development. "De gloednieuwe Texart-inkt levert sterke en levendige kleuren en diep, rijk zwart. De oranje en violette inkten verbreden het kleurenspectrum en zorgen voor uitzonderlijke rode, oranje, diepblauwe en paarse kleuren. Licht cyaan en licht magenta staan dan weer garant voor subtiele schakeringen en indrukwekkende details." Bovendien kunnen gebruikers kiezen tussen de Roland VersaWorks en de ErgoSoft Roland Edition RIP-software. Deze laatste is speciaal voor de RT-640 ontwikkeld door ErgoSoft, de grootste leverancier van RIP's in de textielprintsector.

De RT-640 biedt tal van mogelijkheden voor de digitale textielproductie. Van alle instapmodellen van sublimatieprinters op de markt heeft de RT-640 de hoogste effectieve printsnelheid (22,0 m²/u). De nieuwe ventilator houdt het transferpapier vlak tijdens het printen. Verder zorgt het gloednieuwe mediadoorvoersysteem vooraan en achteraan voor een gelijke spanning en voorkomt het dat het papier scheeftrekt.

Masahiro Tomioka, Voorzitter en President van Roland DG, vult aan: "We zien een enorm potentieel in digitale textielprint. Ongeveer een jaar geleden hebben we onze afdeling Textile Market Development in het leven geroepen, met een groot engagement om een sterke intrede te doen in deze markt. Ik ben ervan overtuigd dat digitale textielprint een van onze hoofdactiviteiten wordt en mee de groei van ons bedrijf zal bepalen."

Yuko Maeda sloot zich daarbij aan: "De digitale printwereld voor textiel ziet er veelbelovend uit. Onderzoek toont aan dat er een stijgende vraag is en dat deze markt de komende jaren met dubbele cijfers zal groeien." Er is een grotere vraag naar digitale printers om de efficiëntie te verhogen van projecten met een hoge mix en een laag volume. Ook is er meer behoefte aan maatwerk. Dit geldt voor allerlei toepassingen, zoals modeaccessoires, interieurdecoratie, geschenken en promotieartikelen. Roland DG had reeds oplossingen voor onder meer soft signage-toepassingen (bv. polyester banners en vlaggen) en personalisatie van sportkledij. Voortaan beschikt de onderneming speciaal voor textiel ook over een merk dat ontwikkeld is om in te spelen op deze groeimarkt.

Yuko Maeda ging verder: "De RT-640 is gebaseerd op onze inkjetprinttechnologie. Die is het resultaat van jaren ervaring in de signalisatie- en displaymarkt, gecombineerd met uitgebreide markt- en gebruikersonderzoeken in de textielprintmarkt. De RT-640 biedt gebruikers de optimale combinatie van uitstekende kwaliteit, levendige kleuren en stabiele prestaties die nodig zijn voor professionele textielprint."

Meer informatie: www.rolanddg.be

* Sublimatietransfer is een printmethode waarbij illustraties, foto's en andere afbeeldingen in spiegelbeeld op transferpapier worden geprint met sublimatie-inkt. Vervolgens worden ze met hitte overgebracht op polyester en ander textiel.

Naar boven. naar boven

SAi integreert afwerkingstools en QR-codegenerator in Flexi

SA International (SAi), een toonaangevende leverancier van oplossingen voor de sectoren voor professionele signproductie, grootformaat digitaal printen en CAD/CAM voor CNC-verspaning, heeft een nieuwe reeks productiviteitsverhogende afwerkingstools, een QR Code Creator en ook nieuwe drivers en upgrades geïntroduceerd voor zijn vlaggenschip, de SAi Flexi signmaking software.Geïntegreerde afwerkingstools voor snellere jobverwerking en een verhoogde productiviteit
Gewapend met de nieuwe tools voor SAi Flexi kunnen signmakers en grootformaat printbedrijven sneller pop-up displays en hangende banners afwerken. Hiermee kunnen ze een hogere toegevoegde waarde bieden en tegelijkertijd hun productiviteit en winst een boost geven.

Printbedrijven kunnen vanuit de SAi Flexi RIP-software oogpositionering, vouw- en naaitekens en afloop toevoegen aan hun banner jobs. Door dat te doen in de RIP, valt een extra ontwerpstadium in de workflow weg. Pop-up displays die afloop vereisen of hangende banners voor paalmontage die vouwen vereisen, kunnen op die manier veel sneller en rendabeler worden geproduceerd. Zelfs ingewikkelde gespiegelde of dubbele afloop is in een handomdraai toe te passen. Deze automatisering van handmatige ontwerp- en meethandelingen stelt printbedrijven in staat om per banner 5 à 15 minuten tijd te besparen. Tegelijkertijd profiteren ze van een sterk verbeterde nauwkeurigheid.

De grommet tool maakt het gebruikers gemakkelijk om ogen toe te voegen voor banners, vlaggen en andere hangende toepassingen. Hiermee kunnen ze snel en nauwkeurig gaten positioneren voor ringen. Met de grommet tool hebben gebruikers complete controle: ze kunnen het formaat definiëren, het aantal vereiste ogen opgeven (op basis van afstand of aantal), de afstand voor elke rand afzonderlijk instellen, een cirkel met of zonder vulling selecteren, en de kleur wijzigen afhankelijk van de achtergrond van het printbeeld. En dat alles is mogelijk met realtime voorbeeldweergave in de RIP. Het printvoorbeeld maakt het mogelijk de resultaten te beoordelen voordat de job naar de printer wordt verzonden.

Vouwen en afloop komen vaak voor bij oprolbare displays en banners voor framesystemen, waarbij er extra materiaal nodig is aan de bovenkant, onderkant en/of zijkanten. Afhankelijk van het ontwerp en de toepassing, vereist het extra materiaal mogelijk witruimte voor een vouw, afloop in een effen kleur, voortzetting van het printbeeld, of een vouw- en afloopcombinatie.

Wat vouwen betreft, kunnen gebruikers voor alle vier de zijden afzonderlijk het formaat van de extra witruimte invoeren, ervoor kiezen een frame te printen rond de vouw, en een dichte lijn, onderbroken lijn of stippellijn op te geven in de gewenste kleur.

De Bleed tool biedt gebruikers een keuze aan opties om het printbeeld voort te zetten: met een effen kleur, door het deel van het printbeeld dat grenst aan de vouw te spiegelen, of door de laatste printbaan van het printbeeld te herhalen. De afloopbreedte kan op dezelfde wijze worden ingesteld als vouwen. Er is ook een optie om niet te printen in de hoeken. Deze optie helpt gebruikers om te definiëren waar de hoeken van een banner moeten worden gesneden wanneer deze wordt gespannen over een frame.

Het is ook mogelijk de afwerkingstools te gebruiken in combinatie met andere functies zoals de mogelijkheden voor tiling en nesting.

Integrated QR Code Creator
SAi Flexi biedt ook een nieuwe QR Code Creator, die gebruikers in staat stelt om snel en makkelijk een QR-code te genereren. Hiermee wordt tekst automatisch geconverteerd naar een QR-code. Ontwerpers kunnen codes voor URL's, e-mailadressen, telefoonnummers en sms-berichten genereren zonder dat ze QR-codeafbeeldingen moeten downloaden. Ook handig is de functie om QR-codes voor Google Map-locaties te genereren.

De nieuwe QR Code Creator integreert met Flexi's Auto Serialization Tool voor het printen van een reeks interactieve banners. Deze mogelijkheid om meerdere versies van banners te printen met een snelle en gestroomlijnde workflow geeft een nieuwe dimensie aan banners en zorgt tegelijkertijd voor meerwaarde.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers niet gebonden zijn aan bepaalde uitvoerapparaten, zijn ook nieuwe printer- en snijplotterdrivers van grote fabrikanten toegevoegd aan het upgrade-pakket.

"Signmakers zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Met de krachtige combinatie van SAi Flexi's Finishing Tools en QR Code Creater kunnen we onze klanten de mogelijkheid bieden om daarop in te spelen en hen helpen om competitief en winstgevend te blijven", zegt Sarit Tichon, Senior VP Worldwide Sales bij SAi.

Alle tools, functies en mogelijkheden zijn voor klanten met een SAi Flexi-abonnement* gratis beschikbaar vanaf eind oktober. De nieuwe tools (Service Pack 6 voor SAi Flexi 11) kunnen ook worden gekocht en toegevoegd aan bepaalde product levels.

Meer informatie: www.ThinkSAi.com

* Voor Flexi Design: alleen QR Code Creator

Naar boven. naar boven

Roland DG toont nieuwigheden op Viscom

Roland DG toont tal van nieuwe producten en oplossingen op Viscom in Frankfurt. Zo stelt het bedrijf zijn gloednieuwe monoFab-toestellen voor aan het Duitse publiek. Deze serie omvat Rolands eerste 3D-printer en een nieuw desktop-freestoestel. Ook de nieuwe VersaEXPRESS RF-640 krijgt een prominente plaats op de stand. Daarenboven worden Roland DisplayStudio en het Roland Rental-programma voorgesteld op stand C71 in hal 3.monoFab-serie: eerste 3D-printer en nieuw freestoestel
Roland DG brengt met de monoFab-familie als enige ter wereld een reeks 3D-toestellen op de markt die zowel volgens de subtractieve als additieve techniek werken. Met de nieuwe SRM-20 worden voorwerpen gecreëerd door materiaal weg te nemen (subtractief) en met de ARM-10 door materiaal toe te voegen (additief). Dankzij de keuze uit deze twee werkwijzen kan Roland DG dus steeds de beste oplossing aanbieden voor de toepassing van de klant.

De ARM-10 is Rolands eerste 3D-printer ooit. Het is het ideale toestel om een prototype te maken om een design of een complexe vorm uit te testen. De printer is uitgerust met een UV-LED-lamp als projectiesysteem en gebruikt een vloeibare hars (Roland imageCure) om de vormen laag per laag op te bouwen. De hars wordt semitransparant als deze uithardt en nabewerking (wegwerken van steunbruggetjes en polijsten) is zeer eenvoudig.

De SRM-20 is het nieuwste freestoestel van Roland DG. Dit werd ontwikkeld op basis meer dan 25 jaar ervaring in de productie van 3D-toestellen. De sterktes van de SRM-20 zijn voornamelijk de uitstekende nauwkeurigheid en de gladde afwerking van de oppervlakken.

De SRM-20 freest allerhande materialen die veel gebruikt worden voor o.a. prototyping. Voorbeelden van compatibele materialen zijn acryl, ABS, hout en was. Het is het perfecte toestel om zeer nauwkeurige en perfect afgewerkte functionele prototypes te maken van relatief eenvoudige vormen. Ook de SRM-20 blinkt uit in stabiliteit en gebruiksgemak, waardoor het de perfecte investering is voor zowel professionals als hobbyisten.


Nieuwe VersaEXPRESS RF-640 vierkleurenprinter
De VersaEXPRESS RF-640 is Rolands nieuwste printer die een grote productiviteit en betrouwbaarheid biedt aan een zeer scherpe prijs. De RF-640 beschikt over de laatste printkoptechnologie, gebruikt ECO-SOL MAX2-inkten in vier kleuren en bereikt printsnelheden tot 48.5 m²/u.

De RF-640 is uitgerust met het nieuwe Roland Ink Switching System dat het mogelijk maakt onbemand continu te blijven printen. Dankzij dit unieke systeem kunnen gebruikers een reservecassette laden, die automatisch wordt aangesproken van zodra de eerste inktcassette leeg is.

De gebruiksvriendelijke RF-640 is ook uitgerust met het nieuwe Roland Printer Assist-systeem, waarmee printerfuncties van op afstand kunnen beheerd worden. Met deze intuïtieve nieuwe app kan de gebruiker de status van de printer opvolgen en printtaken op een comfortabele manier beheren vanaf zijn iPad. De app is gratis beschikbaar in de iTunes App Store.


Roland DisplayStudio
Roland Display Studio is een compleet en betaalbaar systeem voor digital signage. Het biedt alles wat een signmaker nodig heeft om digital signage te creëren, implementeren en managen voor zijn klanten. DisplayStudio is ideaal voor displays in winkels, op evenementen, in restaurants, in bedrijven en zo meer.

DisplayStudio bevat content management software, een digitale mediaspeler, montagesystemen en LCD-schermen. De software maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier presentaties te maken en ze te organiseren in een afspeellijst. Deze bevat ook een reeks professionele presentatievoorbeelden waar de gebruiker snel zijn eigen teksten, foto's en logo's in kan verwerken.


Roland Rental
Op Viscom wordt het "Roland Rental" programma gelanceerd voor de DACH-regio. Via dit systeem is het mogelijk om een inkjetprinter te huren voor een vast maandelijks bedrag, wat financieel erg interessant is voor tal van bedrijven. Ook vergemakkelijkt het huurporgramma de instap voor mensen die willen starten met grootformaatprinten.
Roland Rental zal vanaf Viscom beschikbaar zijn bij deelnemende dealers in de Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Viscom vindt van 5 tot 7 november plaats in Frankfurt. De Roland-medewerkers ontvangen u graag op stand C71 in hal 3 voor een productpresentatie of een gezellig gesprek.

Meer informatie: www.rolanddg.be

Naar boven. naar boven

Roland DG introduceert de VersaEXPRESS RF-640 printer

Roland DG brengt de 64-inch (162,5 cm) brede VersaEXPRESS RF-640 op de markt, een productieprinter die uitstekende kwaliteit levert tegen een scherpe prijs.“De nieuwe VersaEXPRESS-printer voldoet aan de noden van spelers op de competitieve markt en biedt ongeëvenaarde prestaties en waarde tegen een lage prijs”, verklaarde product manager Keita Yamasaki van Roland DG naar aanleiding van de introductie. “Signmakers en printservicebedrijven wereldwijd zijn op zoek naar betaalbare oplossingen waarmee ze grote volumes kunnen maken en waarmee ze hun productiviteit en winst kunnen vergroten. De RF-640 is het ideale productietoestel voor veel van deze bedrijven dankzij zijn hoge printsnelheid, superieure printkwaliteit, lage lopende kosten en grote gebruiksvriendelijkheid.”

Geavanceerde productiviteit
De RF-640 maakt gebruik van de geavanceerde printcontroletechnologie van Roland DG waarmee prachtige rijke kleuren en een hoge kleurconsistentie worden bereikt. Het toestel wordt geleverd met een stevig oprolsysteem, dat printsnelheden tot 48,5 m²/u ondersteunt. De RF-640 is verder uitgerust met het nieuwe Roland Ink Switching System dat het mogelijk maakt onbemand continu te blijven printen. Dankzij dit unieke systeem kunnen gebruikers meer bepaald een reservecassette laden, die automatisch wordt aangesproken van zodra de eerste inktcassette leeg is.Andere geavanceerde kenmerken zijn de hoogwaardige printkop, de GREENGUARD Gold-gecertificeerde ECO-SOL MAX2-inkt met een lage VOC-emissie en nieuwe geoptimaliseerde profielen. Dit samen zorgt voor levendige en rijke kleuren en in sommige gevallen wel 20 %*1 minder inktverbruik dan de voorgangers van de RF-640.

De gebruiksvriendelijke RF-640 is ook uitgerust met het nieuwe Roland Printer Assist*2-systeem, waarmee printerfuncties van op afstand kunnen beheerd worden. Met deze intuïtieve nieuwe app kan de gebruiker de status van de printer opvolgen en printtaken op een comfortabele manier beheren vanaf zijn iPad*3.

De unit met de inktcassettes bevindt zich vooraan de printer, waardoor de cassettes gemakkelijk bereikbaar zijn en waardoor de ecologische voetafdruk van de printer kon worden verkleind. Andere belangrijke features zijn de mediaklemmen aan de voor- en achterkant en speciale mediasteunen die het plaatsen en wegnemen van zware rollen vereenvoudigen.

*1 Resultaten gebaseerd op de vergelijkingstest die Roland DG uitvoerde met de RF-640 en de RE-640. De cijfers verschillen afhankelijk van de omstandigheden waarin de toestellen worden gebruikt.
*2 Roland Printer Assist is een app die gratis vanaf de iTunes*4 App Store kan worden gedownload.
*3*4 iPad en iTunes zijn handelsmerken van Apple, Inc.


Meer informatie: www.rolanddg.be/versaexpress-rf-640

Naar boven. naar boven
 

Antalis introduceert Coala Systems op FESPA

Antalis, distributeur van papier, verpakkingen en visuele communicatie producten, voegt een innovatie toe aan haar Europese Coala merk van grootformaat geprinte (LFP) visuele communicatie producten; Coala Systems. Deze uitgebreide selectie van moderne en zeer functionele display- en presentatiesystemen, inclusief toebehoren voor transport en montage, maakt dat Antalis aan alle display vereisten kan voldoen.Een presentatiesysteem voor elke toepassing
Coala Systems omvat zo'n 20 draagbare, makkelijk te vervoeren en te monteren presentatiesystemen, waaronder roll-ups, pop-ups en L-Banners. Deze systemen zijn onder andere ideaal voor gebruik tijdens tentoonstellingen, voor bewegwijzering. Infoboards, opvouwbare brochurehouders en posterframes kunnen worden gebruikt bij verkooppunten of presentatiepunten. Antalis raadt voor elk systeem de beste visuele communicatie materialen aan.

"Een beeld zegt meer dan duizend woorden, de groei van de visuele communicatiemarkt is daar zeker een bewijs van", aldus Jo Dhaenens, Product Manager voor Visual Communication bij Antalis Benelux. "Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en willen onze klanten oplossingen aanbieden voor aantrekkelijke presentaties. In die optiek is de Coala familie, bestaande uit media, presentatiesystemen en accessoires, ontwikkeld."Van 20-23 mei zal Antalis op de FESPA Digital-show in München aanwezig zijn, het grootste evenement op gebied van large format printing. Tijdens dit evenement zal Antalis informatie geven over de Coala Systems en andere toebehoren.

Coala Systems reeks is nu beschikbaar in Europa. Voor meer informatie bezoek: www.antalis.nl.

Naar boven. naar boven

Opsplitsing Pixia

Door de flinke groei van de afgelopen jaren is het tijd voor specialisatie binnen het PIXIA team. Met Jeroen van Dortmont en Lars Vreeke als aandeelhouders is het besluit genomen dat beide directieleden hun eigen weg gaan bewandelen.

Lars Vreeke, die de aandelen van Jeroen van Dortmont overneemt, zet de bestaande bedrijfsvoering voort onder de nieuwe

handelsnaam DIMIX. Personeel, producten en diensten blijven zoals de klanten gewend zijn. DIMIX zal zich nog meer gaan focussen op het verkopen van o.a. Mimaki apparatuur.

De geestelijk vader en eigenaar van de merknaam PIXIA, Jeroen van Dortmont, gaat zijn pijlen richten op nieuwe innovatieve oplossingen maar blijft zeker ook actief met het huidige leveringspakket onder de naam PIXIA op een nieuwe locatie.

Beide aandeelhouders zijn blij met deze specialisatie en uitbreiding zodat ze de komende jaren een nog breder pakket kunnen aanbieden. DIMIX en PIXIA blijven samenwerken op de vlakken die bij een van beide firma's zou ontbreken.

Vanaf 1 april kunt u surfen naar www.dimix.nl, uiteraard blijft www.pixia.nl gewoon actief.

Naar boven. naar boven

Summa sterk aanwezig op Sign&Digital UK 2014

Summa's aanwezigheid zal beslist niet onopgemerkt voorbijgaan op de Sign&Digital UK beurs in Birmingham. Summa heeft er z'n eigen stand (H62) samen met hun UK verdeler Art Systems. Beursbezoekers krijgen er de kans om het uitgebreid gamma aan Summa producten te ontdekken.Tijdens de beurs zal Summa van de gelegenheid gebruik maken ook de opvolger van hun vermaarde, milieuvriendelijke thermische transferprinter/snijplotter, de DC5(sx), voor te stellen. In de markt van de print technologie voert de Summa DC reeks nog steeds het hoge woord. Met reeds 137cm is de DC5 printer 's werelds breedste thermische transfer harslintprinter/snijplotter en beslaat zo het viervoud van de breedte van z'n naaste concurrent.

De nieuwe DC5 printer/snijplotter heeft verschillende prestatieverhogende functies zoals meerdere materiaalbreedtes, Ethernet-toegang en een nieuwe gebruikersinterface. De beschikbare breedtes voor de DC5 zijn 50cm (nieuw), 61cm, 75cm, 100cm (nieuw), 122cm (nieuw) en 137cm. De breedtes voor de DC5sx zijn 50cm (nieuw), 61cm en 75cm.

Een modern gestyleerde gebruikersinterface werd aan de DC reeks toegevoegd om te voldoen aan de hoogste normen van industriële vormgeving en behoeften van de gebruiker met betrekking tot ergonomie en veiligheid. Het aanraakscherm vergemakkelijkt snelle navigatie tussen de menus en etaleert een breder scala aan informatie op het scherm.

Daarnaast worden de Summa's S class 2 en SummaCut snijplotters, alsook de F1612 vlakbedplotter tentoongesteld op hun stand. De F1612 snijdt zowel harde materialen als rolmateriaal en vellen. Op hun modulaire kop kunnen tegelijkertijd 3 modules gemonteerd worden.

De uitzonderlijke duurzaamheid en precisie van het volledige Summa gamma zullen beslist heel wat bezoekers verwonderen tijdens de beurs.

Summa stand H62
Sign & Digital UK, Birmingham
29 april - 1 mei 2014


Meer informatie: www.summa.eu

Naar boven. naar boven

Nieuwe Epson sublimatieprinter

Epson, de wereldleider op het gebied van afdrukken, beeldbewerking en innovatie, kondigt de SureColor SC-F7100 aan, een zeer productieve, betrouwbare en flexibele 64-inch digitale kleursublimatieprinter met thermische overdracht. Epson borduurt hiermee verder op het succes van de SC-F7000 en heeft geluisterd naar feedback van klanten voor een textielprinter voor korte tot middellange productieruns. De SureColor SC-F7100 is volledig ontworpen en geproduceerd door Epson en beschikt over een verbeterde automatische oprolspoel met betere spanning, een nieuwe post-platen-heater en optioneel droogsysteem voor de prints ten behoeve van meer betrouwbaarheid en efficiëntie bij het produceren van textiel van rol-naar-rol.De SureColor SC-F7100 is ideaal voor nieuwe en bestaande klanten, zoals grote en middelgrote producenten van zachte signalisatiematerialen, die willen profiteren van de toenemende vraag naar korte tot middellange textielproductieruns. De SureColor SC-F7100 maakt afdrukopdrachten van artikelen zoals zacht signalisatiemateriaal, sport- of andere kleding, accessoires of gadgets efficiënt en gemakkelijk, en is inzetbaar voor veranderende modetrends of promotiemateriaal voor grote plaatselijke of nationale evenementen.

De verbeterde automatische oprolspoel brengt in combinatie met verbeterde spanning de noodzaak voor onderhoud terug zodat gebruikers op de SureColor SC-F7100 kunnen rekenen zonder hem constant in de gaten te houden. De post-platen heater, en het optionele droogsysteem voor de prints zorgen er bovendien voor dat afdrukken snel drogen, wat gebruikers tijd bespaart.

De SureColor SC-F7100 is snel, voordelig en betrouwbaar, en profiteert van de ervaring van Epson in het ontwerp van hardware en printkoppen. Daarmee zorgen we voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid, moeiteloze prestaties, lage gebruikskosten en duurzaamheid. Voor de betrouwbaarheid van de SureColor SC-F7100 staat de gerenommeerde Micro Piezo TFP-printkoptechnologie centraal. Deze robuuste technologie beperkt down-time tot een minimum en vergroot daarmee de productiviteit.

Met de op water gebaseerde milieuvriendelijke UltraChrome DS-inkt kunnen gebruikers rekenen op een consistent hoge kwaliteit en een levendig resultaat met fijne details en soepele overgangen. Deze inkt produceert levendige kleuren, scherpe contouren, soepele overgangen en een uitstekende bestendigheid tegen licht, wassen, slijtage en transpiratie. Deze SureColor SC-F7100 vierkleurenprinter (CMYK) heeft een rolinvoer en werkt met alle belangrijke kleursublimatie-transferpapiersoorten en een groot aantal substraten met polyestercoating op uiteenlopende media, waaronder textiel, kleding en harde substraten zoals houtvezelplaat, metaal en plastic.

De productiviteit bedraagt ongeveer 58m2/uur, of 30m2/uur in two-pass productiemodus. Dit wordt gecombineerd met een bulk-inktsysteem van 1,5 liter en inktzakken van een liter (1,08 kg) die lang meegaan.

Zoals gebruikers verwachten van een Epson-printer is de SureColor SC-F7100 flexibel en gemakkelijk in het gebruik. Door de bijgeleverde Epson Professional Sublimation Edition RIP-software, door ErgoSoft gemaakt voor Epson, maakt u snel en eenvoudig producties van hoge kwaliteit, terwijl het laden van substraten door één persoon maakt dat de bediening en het verwerken ervan een fluitje van een cent wordt. Ook het LCD-scherm is intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Niet alleen van de gebruikers wordt weinig gevraagd, maar ook het financiële plaatje is gunstig dankzij de lage de aanschaf- en inktkosten van de SureColor-F7100.

Akiyo Oba, productmanager, Epson Europe, zegt: “De SureColor SC-F7100 boekt niet alleen resultaten op het gebied van prestaties, kosten, betrouwbaarheid en flexibiliteit, maar opent ook nieuwe inkomstenstromen voor klanten. We hebben naar onze klanten geluisterd en begrepen dat dit hard nodig is, en we hebben daarop ingespeeld. Dankzij deze verbeteringen kan maximaal worden geprofiteerd van de vraag naar korte tot middellange productieruns.”

Meer informatie: www.epson.eu

Naar boven. naar boven

Erik Geutjes nieuwe algemeen directeur Neschen Benelux

Erik Geutjes is de nieuwe algemeen directeur van Neschen Benelux. O.a. Samen met de nieuwe account manager Stephan Weijkamp, verantwoordelijk voor het noorden van Nederland, wil hij de organisatie van het bedrijf versterken en groei realiseren. Sinds 1 november zorgen beide heren voor een sterke toevoeging aan het succesvolle Neschen Benelux team.

Erik Geutjes kan terugkijken op een jarenlange ervaring in het samenwerken met grote klanten.
In Nederland werkte hij eerst voor Vink, een groothandel in kunststoffen, actief in heel Europa. Daarnaast heeft hij vele jaren bij een grote labelfabrikant, Kolibri Labels gewerkt, – een waardevolle bron van ervaring voor Neschen aangezien Kolibri binnen haar productassortiment ook gebruik maakt van diverse zelfklevende technieken voor binnen en buitentoepassingen.
Nog belangrijker is Erik Geutjes ervaring met drukkerijen en zijn diepgaande kennis van labelprinting en zeefdruk.
 
De accountmanager Stephan Weijkamp komt oorspronkelijk van Antalis, Europa’s toonaangevende groothandel voor visuele verpakkingsoplossingen.
Met deze gecombineerde ervaring zullen ze Neschen Benelux zonder twijfel ver brengen. Neschen Benelux exposeert op 9 januari 2014 op de Sibon Kick-off in Hilversum (Mediapark, Beeld & Geluid) en in de periode van 11-13 maart 2014 op de Vakbeurs voor de Creatieve Industrie in Hardenberg (hal 4). Neschen AG exposeert in de periode van 13-15 februari op de Wetec 2014 in Stuttgart (hal 8, stand B32) en in de periode van 16-20 februari op de Euro Shop 2014 in Düsseldorf (hal 10, stand H21).


Meer informatie: www.neschen.com

Naar boven. naar boven

Viscom ideaal platform om nieuwe printers te tonen

Op Viscom Düsseldorf toonde Roland DG zijn nieuwe printers voor het eerst aan het talrijk opgekomen Duitse publiek. Beide toestellen konden rekenen op uitgebreide aandacht van de beursbezoekers en werden positief ontvangen. De nieuwe inktkleur (licht zwart) en veelzijdigheid bleken de belangrijkste aandachtstrekkers van de VersaCAMM VS-i. De nieuwe VersaUV LEF-20 sprak voornamelijk aan omwille van zijn snelheid en prachtige printkwaliteit op voorwerpen als iPhone covers, pennen, verpakkingsprototypes en andere voorwerpen tot 10cm hoog.

Kathrin Schwarz, Sales Manager voor de DACH-regio blikt terug op de beurs: “Viscom was voor ons het ideale platform om onze nieuwste toestellen voor te stellen. Een groot deel van de bezoekers op onze stand kwam dan ook uitdrukkelijk voor een demonstratie van de nieuwe VS-i en LEF-20. Toch was er ook veel aandacht voor onze SOLJET PRO4-reeks van productieprinters. Deze bevestigden hun grote waarde voor de sign-markt nogmaals.
De SOLJET PRO4 XR-640 is ons vlaggenschip, omdat het de meest veelzijdige en snelste printer/snijplotter is in ons gamma. De XF-640 is dan weer heel speciaal omdat het onze snelste printer ooit is. Deze heeft geen snijfunctie, maar is ideaal voor de productie van kwaliteitsprints als posters, banners, voertuigwraps en raamstickers tegen hoge snelheden.”

UV-printer voor plaatmateriaal
Daarnaast stelde Roland DG ook een speciale uitvoering van de LEJ-640 LED-UV-printer voor. “De LEJ-640F is een vlakbed UV-printer die print op plaatmateriaal tot 15cm hoog. Het toestel is beschikbaar in drie modellen met een maximaal printgebied van 1.6 bij 3.3m. Net zoals onze andere UV-printers kan deze LEJ-640F gebruikt worden met witte en
transparante inkt om prints een opvallende afwerking te geven. De resultaten op transparante en donker gekleurde platen zijn indrukwekkend,” aldus Kathrin Schwarz.

Technische ondersteuning van wereldklasse
Heel wat dealers van Roland DG waren op Viscom vertegenwoordigd met een eigen stand. Ook op de Roland-stand werden dealers in de bloemetjes gezet. Kathrin Schwarz: "We wilden onze dealers bedanken voor hun inzet en loyaliteit. Zij zetten zich dagdagelijks in om onze toestellen te verkopen en leveren een uitstekende technische ondersteuning. Dat werd nog eens duidelijk tijdens het wereldkampioenschap voor technici dat onlangs plaatsvond in Japan. Daar kaapten de twee technici uit onze regio de eerste en derde plaats weg. Via deze weg wil ik onze Duitse dealer Technoplot en Belgische dealer Pantoon nog eens extra feliciteren met deze puike prestatie."

Meer informatie: www.rolanddg.be

Naar boven. naar boven

Nieuwe SAi EnRoute 5.1 update

SA International (SAi), de toonaangevende leverancier van oplossingen voor de sectoren voor professionele signproductie, grootformaat digitaal printen en CNC-verspaning, heeft de beschikbaarheid van SAi EnRoute 5.1 bekendgemaakt. Deze update voor de SAi EnRoute 5 productfamilie omvat meer dan twintig nieuwe functies en verbeteringen die de productiviteit verhogen, waaronder nieuwe importfilters, extra nestingopties voor de optie Automatic Toolpath Processing (ATP) en nieuwe parametrische texturen.Nieuwe en verbeterde importfilters
Dankzij een uitgebreid assortiment importfilters genieten gebruikers van SAi EnRoute 5.1 van een verbeterde compatibiliteit met diverse populaire CAD-programma's. De importfilters van SAi EnRoute 5.1 voor AutoCAD® DXF/DWG kunnen nu overweg met de huidige AutoCAD®-objecten, terwijl zowel de importfilter voor Adobe® Illustrator als voor Acrobat werden bijgewerkt zodat ze de huidige en oude AI- en PDF-bestanden ondersteunen. Ook de import van lagen wordt nu ondersteund.

De nieuwe SAi EnRoute 5.1 kan ook overweg met Wavefront 3D OBJ-bestanden, een universeel aanvaard 3D-geometrie bestandsformaat voor de uitwisseling van driedimensionale ontwerpen tussen grafische 3D-toepassingen.

Daarnaast ondersteunen de functies van SAi EnRoute 5.1 digitale registratie en contour snijden van Caldera, evenals een verbeterde import van Onyx XML.

Ondersteuning voor twintig ontwerptoepassingen voor kasten en meubels
De ATP-optie van SAi EnRoute automatiseert de productie van kasten en meubels door een efficiënte manier te leveren om grote hoeveelheden onderdelen te verwerken tijdens de procedure Nested-Based Manufacturing (NBM). Door het toevoegen van ondersteuning voor Microvellum, Pathfinder, TopSolid, Cabinet Sense en andere is het bereik van de uitstekende ATP-engine van EnRoute nu uitgebreid tot twintig verschillende ontwerptoepassingen voor kasten en meubels.
Met de introductie van SAi EnRoute 5.1 laat de ATP-optie toe om verschillende nesting-engines te gebruiken. De nieuwe Block Nesting Engine werd specifiek ontworpen om te worden gebruikt met rechthoekige vormen zoals onderdelen van kasten, en kan veel sneller en nauwkeuriger nesten bij grote taken, aangezien meer dan 1.000 onderdelen kunnen worden genest. Met behulp van het nieuwe nest-algoritme kunnen de operatoren nu meer dan één gebied kiezen van het materiaal waarop geneste items worden geplaatst.

Nieuwe parametrische texturen voor 3D-reliëfs
SAi EnRoute 5.1 biedt twee nieuwe textuurtools om een onbeperkt aantal mogelijke texturen te ontwerpen en creëren om op een 3D-oppervlak aan te brengen. De nieuwe Flow Texture produceert een 3D-oppervlak met de willekeurige kenmerken van een stromende vloeistof en de Phase Texture genereert een afzonderlijke opeenvolging van herhalende golfvormen. Elk van deze texturen kan worden gebruikt zoals gedefinieerd of kan verder worden verfijnd om de precieze textuur te verkrijgen die de gebruiker zoekt.

“SAi EnRoute 5.1 biedt een reeks nieuwe functies en updates waarmee onze klanten hun mogelijkheden kunnen uitbreiden en hun concurrentievoordeel kunnen behouden”, zei Eric Nodurft, Product Director van EnRoute. “De release van deze nieuwe versie bewijst ook het belang dat SAi hecht aan EnRoute en zijn vaste wil om zijn krachtige toolrijke engine een toonaangevende rol te laten blijven spelen in de CNC-softwaremarkt.”

Gratis download voor gebruikers van EnRoute 5
Bestaande gebruikers van SAi EnRoute 5 kunnen het installatieprogramma van de nieuwe SAi EnRoute 5.1 gratis downloaden op www.EnRouteSoftware.com. Na installatie kan de gebruiker de vorige instellingen inclusief toolbibliotheken, materiaalsjablonen, machineconfiguratie en andere overzetten met behulp van de nieuwe wizard Instellingen terugzetten.

SAi EnRoute 5.1 wordt nu de standaardversie van SAi EnRoute en vervangt versie 5.0.
Meer informatie: www.EnRouteSoftware.com

Naar boven. naar boven

Overzichtelijke nieuwe website van Roland DG

Roland DG Benelux NV gaf zijn website een totale make-over. Met een nieuw design, handige functionaliteiten, inspirerende toepassingen en getuigenissen worden bezoekers snel geleid naar de informatie die ze zoeken. Praktische tips worden gebundeld op de R-blog, die samen met de nieuwsberichten en evenementen de Roland Community vormen. Ook ‘Roland Care’ heeft een belangrijke plaats op de site. De informatie over de service en garantie wordt overzichtelijk gepresenteerd.Duidelijke navigatie
De dochteronderneming van Roland DG Corp. die verantwoordelijk is voor de distributie in de Benelux, DACH-regio en verschillende landen in Oost-Europa pakt uit met een nieuwe website. De site heeft een duidelijke navigatie die bezoekers snel leidt naar de gewenste informatie. Marketing Coördinator Karel Sannen verduidelijkt: “Ons doel was van bij het begin om een site te maken waarop elk type bezoeker in enkele klikken de informatie vindt die hij zoekt. We hebben gekozen voor een eenvoudige hoofdnavigatie en een overzichtelijke sitemap die op elke pagina zichtbaar zijn. Onze producten staan natuurlijk centraal, maar daarnaast willen we de bezoekers ook inspireren met mogelijke toepassingen van onze toestellen en getuigenissen van gebruikers. Geïnteresseerden kunnen printvoorbeelden aanvragen, een demonstratie boeken of contact opnemen met ons of met een dealer.”

Praktische tips
Net zoals in de nieuwsbrief ‘R-News’, geeft Roland DG ook praktische tips op zijn site. Deze worden verzameld op de blog. “De blog is nieuw op onze site. Bezoekers vinden er een antwoord op vragen als: Hoe print ik metallic kleuren? Hoe print en snijdt ik stickers met één toestel? Welke procedure volg ik om variabele data te printen? Wat moet ik doen om glossy effecten en structuur te printen? Wat zijn de trucs om foto’s mooi te graveren? We zullen deze regelmatig updaten en tips toevoegen, zodat de blog een praktische gids wordt voor klanten en mensen die overwegen om een toestel te kopen,” aldus Karel Sannen.

Roland Care
Roland DG hecht enorm veel belang aan een goede ondersteuning van klanten en doorgedreven garanties op producten. Ze maken het verschil met gecertificeerde technici, een vriendelijke helpdesk, uitgebreide garanties, aantrekkelijke onderhoudspakketten, gratis software en firmware updates en veel meer. Websitebezoekers vinden alle informatie onder de noemer ‘Roland Care’.

Applicaties
Onder de knop ‘Applicaties’ krijgen bezoekers inzicht in de mogelijkheden van de Roland-toestellen. Karel Sannen: “We willen mensen inspireren door hen te laten zien wat ze allemaal kunnen maken met onze toestellen. Toch is dit slechts een greep uit de mogelijke toepassingen. De applicaties zijn namelijk zo veelzijdig dat we ze niet allemaal kunnen opsommen. If you can imagine it, you can create it!”

Meer informatie: www.rolanddg.be

Naar boven. naar boven

Maak kennis met de Roland VersaCAMM VS-i

Roland DG introduceert de VersaCAMM VS-i grootformaat printer/snijplotter. De reeks omvat drie modellen: de VS-640i (1.625 mm), de VS-540i (1.371 mm) en de VS-300i (762 mm). De VersaCAMM VS-i is de nieuwste generatie van 's werelds best verkopende printer in de grafische markt*1.Het nieuwe model is een geavanceerde, maar toch betaalbare printer/snijplotter, die uitgerust is met de nieuwe ECO-SOL MAX2-inkt. De printer bevat ook een hele reeks verbeteringen op het vlak van productiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Daardoor biedt het toestel de veelzijdigheid en de uitzonderlijke printkwaliteit die professionals op de printmarkt verwachten.

De nieuwe VS-i-reeks zet de rijke traditie van Roland op het vlak van innovatie voort en is gebaseerd op de uitermate succesvolle Roland VersaCAMM-serie. Dit is 's werelds best verkopende printer op de grafische markt. De VS-i omvat de toonaangevende print- en snijtechnologie, de algemeen erkende betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van Roland. Daar wordt nog een hele reeks krachtige nieuwe features en verbeteringen op vlak van gebruiksvriendelijkheid aan toegevoegd. De nieuwkomer is daardoor een van de meest veelzijdige en betaalbare oplossingen op de markt en zal zonder enige twijfel ook in de toekomst 's werelds favoriete printer/snijplotter voor grafische producten blijven.

De VS-i-reeks maakt gebruik van de hoogwaardige nikkelvrije ECO-SOL MAX2-inkt. Deze is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren, waaronder CMYKLcLm, wit, metallic zilver en licht zwart. Het nieuwe licht zwart levert een nauwkeurige reproductie van grijs- en huidtinten op, waardoor foto's perfect worden gereproduceerd en gradiënten op een naadloze manier worden weergegeven. De jongste generatie witte en metallic inkt biedt een hogere densiteit dan ooit tevoren. Bovendien haalt de VS-i in vergelijking met het vorige model een ongeveer anderhalf keer hogere productiesnelheid voor witte inkt en een tot twee keer hogere snelheid voor metallic inkten. Hierdoor maakt de VS-i een uitgebreide reeks winstgevende toepassingen mogelijk, waaronder banners, labels, raamstickers, voertuigstickers en kunstprints.

Bovendien beschikken de modellen van de nieuwe VS-i-reeks over een reeks verbeteringen op het vlak van gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen inktcassettes aan de voorkant van het toestel worden geladen. Ook kunnen de snij-instellingen tijdens de werking worden gewijzigd om de nauwkeurigheid bij lange of complexe taken te verbeteren en onberispelijke snijresultaten te verkrijgen. Dankzij de geïntegreerde contoursnijfunctie van VS-i worden prints automatisch in eender welke vorm uitgesneden.


Kenmerken van de VersaCAMM VS-i-serie:

Drie modellen beschikbaar van deze printer/snijplotter, uitgerust met maximaal negen kleuren en eco-solventinkt:
 • VS-640i (materiaalbreedte: 1625 mm)
 • VS-540i (1371 mm)
 • VS-300i (762 mm)


 • De meest geavanceerde printkoptechnologie in de industrie voor een betrouwbare en stabiele productie, uitstekende printkwaliteit en hoge productiviteit
 • Innovatieve printkop injecteert druppeltjes van zeven verschillende grootten, waarbij de instellingen op specifieke media en printresoluties kunnen worden afgestemd.
 • Printsnelheden tot 26,9 m²/u in productiemodus.
 • Roland Intelligent Pass Control® stuurt de plaatsing van de inktdruppels heel nauwkeurig, waardoor heel hoogwaardige beelden ontstaan die zo goed als vrij zijn van strepen.
 • Automatisch inktcirculatiesysteem waarmee de onderhoudskosten van de witte en de metallic inkten spectaculair kunnen worden gedrukt en waarmee een constante productiekwaliteit kan worden gehaald.


 • Nieuwe ECO-SOL MAX2-inkt geeft rijke, heldere kleuren
 • Uitermate duurzaam, krasbestendig en bijna geurloos
 • Snel en constant droogproces van de prints, zodat effen kleuren en scherpe beelden en tekst worden verkregen
 • Ondersteunt gecoat en ongecoat materiaal
 • Milieuvriendelijk, zonder nikkelhoudende bestanddelen


 • Nieuwe inktkleur: licht zwart (Lk)
 • Geeft grijze kleuren en gradaties heel nauwkeurig weer
 • Verhoogt de kwaliteit van subtiele kleuren en huidtinten met neutrale kleuren


 • Nieuwe witte en metallic inkt
 • Witte ECO-SOL MAX2-inkt met hogere densiteit haalt ongeveer anderhalve keer hogere productiesnelheid en levert meer heldere en meer dekkende witte tekst en beelden op
 • Metallic zilveren ECO-SOL MAX2-inkt haalt ongeveer twee keer hogere productiesnelheid, terwijl de pigmenten reflectiever zijn en daardoor een maximale helderheid opleveren


 • Vijf verschillende inktconfiguraties van negen kleuren:
 • CMYK plus licht cyaan, licht magenta, licht zwart en wit (CMYKLcLmLk+Wh)
 • CMYK plus licht cyaan, licht magenta, licht zwart en metallic zilver (CMYKLcLmLk+Mt)
 • CMYK plus licht cyaan, licht magenta, wit en metallic zilver (CMYKLcLm+Wh+Mt)
 • CMYK plus licht cyaan, licht magenta en licht zwart (CMYKLcLmLk)
 • Dubbel CMYK (CMYK+CMYK)


 • Verbeterde gebruiksvriendelijkheid:
 • Gemakkelijk bereikbare inktcassettes die aan de voorkant van het toestel worden geladen
 • Mogelijkheid om de snijpositie tijdens het snijden aan te passen


 • Print- en snijtechnologie van Roland voor maximale veelzijdigheid
 • Print designs in eender welke vorm en snijdt automatisch de contouren uit
 • Ideaal voor POP displays, bewegwijzering, stickers, voertuig-wraps of textieltransfers


 • Recentste versie van Roland VersaWorks®
 • Voorzien van ingebouwde PANTONE® spotkleurbibliotheek waarmee het omzetten van PANTONE®- naar CMYK-kleuren kan worden gestroomlijnd
 • Voorzien van een functie die de hoeveelheid benodigde inkt en de printtijd voor iedere job van tevoren inschat.


 • Roland OnSupport biedt de mogelijkheid om jobs af te printen zonder dat men bij de printer moet blijven. Het systeem stuurt een e-mail naar een smartphone of computer zodra de job voltooid is of zodra de inkt op geraakt.


  *1 InfoTrends wide format data - 2009 Q4 tot 2013 Q1, voor de categorie solventinkt en duurzame watergedragen inkt

  Meer informatie: www.rolanddg.be

  Naar boven. naar boven

  Pixia levert eerste Mimaki UJF-6042 in de Benelux

  Pixia heeft de eerste Mimaki UJF-6042 verkocht aan Drukkerij Hazenberg, een full-service drukkerij uit het Brabantse Boxtel. Deze onderneming heeft een specialisatie in beveiligd drukwerk en onderscheidt zich op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, mede door een modern technisch hoogstaand machinepark.

  Mimaki UJF-6042
  Na de succesvolle introductie van de Mimaki UJF-3042 is er sinds kort ook deze grotere
  (DIN A2) vlakbedprinter leverbaar. Deze machine bereikt een nog grotere precisie door de balvormige printkop die heen en weer beweegt, een mechanisme dat ook in zeer geavanceerde vlakbedprinters voorkomt. Met een resolutie van 1800×1800 dpi en een variabele druppelgrootte met een minimale
  afmeting van 4 picoliter, garandeert de printer eveneens betere verlooptinten. Op deze machine kunnen substraten tot 150 mm dik geprint worden.

  Over Pixia®
  PIXIA levert kennis en grootformaat grafische producten aan professionele signmakers, visueel communicatiespecialisten, lamineerbedrijven en plak- en vakspecialisten. Naast een zorgvuldig geselecteerd basisassortiment, waaronder ook een ecologische lijn, wordt continue gezocht naar innovatieve producten en nieuwe toepassingsmogelijkheden voor bestaande producten.
  Meer informatie: www.pixia.nl

  Naar boven. naar boven

  3M wint prijs met Envision Print Wrap Film

  Vorig jaar beloofde de invoering van de 3M Envision Wrap Films aan professionals uit de grafische sector dat ze meer konden verwachten van een niet-pvc-folie. De grafische industrie is nu overtuigd, want de folie kreeg onlangs een EDP Award van de European Digital Press Association.  De European Digital Press Association is een onafhankelijke groep met leden uit 23 Europese landen en bekroont elk jaar de beste vernieuwende technologieën op de digitale printmarkt. Slechts enkele maanden na de lancering in Europa sleepte de 3M Envision Print Wrap Film 480Cv3 de prijs als “Best Environmental Substrate” voor 2013 in de wacht. Bij de toekenning van de prijs wees de EDP op enkele unieke factoren van de folie die ze “een doorbraak op de markt” noemde. De vereniging benadrukte dat de kostprijs geen hindernis voor het gebruik van de folie vormt en dat de merkeigenaars het bijzonder op prijs stellen dat de folie onder de MCS™ Garantie van 3M™ valt. De winnaars van de EDP Award werden bekendgemaakt tijdens de FESPA-beurs in Londen, het belangrijkste internationale evenement van het jaar voor de industrie van het grootformaatprinten in Europa.

  Veel professionals ontdekken nu dat 3M Envision Print Wrap Film 480Cv3 en 3M™ Envision™ Gloss Wrap Overlaminate 8548G niet alleen beter presteren dan andere niet-pvc-folies, maar het ook beter doen dan alle folies voor toepassingen die om krachtige prestaties vragen, zoals het gebruik op auto's, aanhangers, vrachtwagens, boten, bussen, motorfietsen en oneffen muren. De folie is uiterst flexibel, kan bij extreme temperaturen aangebracht worden, heeft een grote treksterkte voor een snellere verwijdering, en biedt een uitzonderlijke helderheid en duurzaamheid, gemakkelijke herpositionering en uitgebreide compatibiliteit met inkten. Grafische fabrikanten en installateurs kunnen ook hun voordeel doen met de duurzame aspecten van de folie. De formule zonder pvc beperkt verbrandingsproblemen, omdat tijdens de productie geen chloor of andere halogenen worden toegevoegd. De folies bevatten ook geen ftalaat, gebruiken minder oplosmiddelen en zijn gedeeltelijk vervaardigd uit biogebaseerde materialen.

  “Deze prijs bevestigt de reputatie van 3M als innovatieleider in onze industrie: een leider die constant nieuwe oplossingen op de markt brengt waarmee onze klanten en de industrie kunnen groeien,” aldus Michael R. Kesti, Ph.D, Technisch Directeur van 3M Commercial Graphics. “De uitstekende prestaties (aanpasbaarheid, duurzaamheid en verwijderbaarheid) van de nieuwe 3M Envision Print Wrap Films in een niet-pvc-formaat vormen een belangrijke technologische doorbraak. Wat nog belangrijker is: de folie maakt nieuwe toepassingen mogelijk en biedt merkeigenaars een duurzamere optie voor hun grafische behoeften.”
  Meer informatie: 3Mgraphics.com/nl/EnvisionWrap

  Naar boven. naar boven

  DVC zorgt voor een opvallende presentatie

  Van 3 t/m 8 september vindt de Hiswa te water plaats aan de Werfkade in Amsterdam. De aankleding van dit sfeervolle evenement wordt ook dit jaar verzorgd door de Dokkumer Vlaggen Centrale. DVC gaat met trots het evenemententerrein in Amsterdam verrijken met masten, vlaggen, eventflags, spandoeken en frames. Echte blikvangers en aandachttrekkers voor binnen en buiten.

  Inmiddels zijn de voorbereidingen van de Hiswa te water 2013 in volle gang. DVC heeft alle ideeën vertaald in een spetterend evenementenplan, zodat de huisstijl kleuren rood en blauw straks prominent aanwezig zijn. Dankzij prachtige presentatiemiddelen wordt de kade omgetoverd tot een spectaculair watersportevenement met honderden exposanten en duizenden bezoekers.

  Als Fries bedrijf en leverancier van alle soorten vlaggen voor de scheepsvaart is DVC altijd al sterk verbonden geweest met de maritieme wereld. Op boten en havens over de hele wereld wapperen de landenvlaggen van DVC. Deze liggen op voorraad in Dokkum, net als alle seinvlaggen voor de scheepvaart.
  Meer informatie: www.dvc.nl

  Naar boven. naar boven

  Roland DG ontvangt EDP Award

  De inspanningen van Roland DG voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie eco-solventinkt werden beloond. Het bedrijf won met ECO-SOL MAX2 de EDP Award in de categorie Beste Nieuwe Generatie Solventinkt Technologie. De prijs werd uitgereikt door de European Digital Press (EDP) Association tijdens FESPA Londen.  ECO-SOL MAX2 is de nieuwste generatie van Roland DG's bekroonde eco-solventinkt. De inkt is beschikbaar in CMYK, licht cyaan, licht magenta, licht zwart, wit en metallic zilver. De inkt scoort zeer hoog op alle relevante vlakken: de levensduur bij buitengebruik, de krasvastheid, de chemische resistentie en het kleurenbereik. Bovendien is de inkt compatibel met de ruimste waaier aan printmedia in de markt. Dankzij zijn nieuwe samenstelling creëert de inkt nog scherpere beelden. Verder is ECO-SOL MAX2 volledig nikkelvrij.

  De jury koos voor ECO-SOL MAX2 omwille van de gebruiksvriendelijkheid, de beperking van de schadelijke stoffen en de uitstekende printresultaten. “Dat is nu net wat de gebruiker wil,” aldus de jury.

  ECO-SOL MAX2 is verkrijgbaar op de Rolands nieuwste productieprinter, de SolJet Pro4 XF-640. Dit is een super snelle printer, ideaal voor de productie van kwaliteitsprints tegen hoge snelheden. Ook de SolJet Pro4 XR-640 werkt met ECO-SOL MAX2. Dit is Rolands breedste en meest veelzijdige printer/snijplotter. Het toestel is verkrijgbaar in vier configuraties met maximaal acht kleuren, waaronder wit, metallic en licht zwart.

  De EDP-associatie
  De leden van de European Digital Press Association zijn uitgevers van toonaangevende magazines en andere experts uit de digitale printindustrie. Ze vertegenwoordigen 14 landen en 1 miljoen lezers in heel Europa. Het doel van de EDP is het erkennen en belonen van innovaties op vlak van digitaal printen.
  Meer informatie: www.edpassociation.com en www.rolanddg.be

  Naar boven. naar boven


  Meer informatie over reclameruimtehuur op signtotaal.nl.


  Signtotaal.nl, reclame producten, sign vacatures, branche organisaties, sign opleidingen, beursagenda, vakbladen en reclamenieuws voor signmaker, reclamebureau en standbouwer in Nederland en België zoals,doosletters, freesletters, zelfklevende folie, plak folie, folie, full colour printing, snijplotters, magneetfolie, raamfolie, lichtreclame, bewegwijzering, bannersystemen, geveldoeken, vlaggen, montagebedrijven, kunststoffen, reinigingsmiddelen, reclamemontage, montagebedrijven, snijplotter, full colour pinter, lamineermachine, graveermachine, zeefdukinkt, zeefdrukmachine
  klik en vind zelfklevende folie signvacature branche organisatie signopleidingen printmedia LED lichtreclame vacatures beursagenda transfer materialen nieuwsbrief sign nieuws signleveranciers zeefdruk leveranciers snijplotter zeefdrukinkt magneetfolie vlaggen reclameborden graveren bewegwijzering LED verlichting      full colour printer raamfolie doosletters banner systemen geveldoeken montagebedrijven sign software reinigingsmiddelen graveermachine full colour printing zeefdrukmachines vacatures opleidingen adverteren
  Signtotaal.nl, reclame producten, sign vacatures, branche organisaties, sign opleidingen, beursagenda, vakbladen en reclamenieuws voor signmaker, reclamebureau en standbouwer in Nederland en België zoals,doosletters, freesletters, zelfklevende folie, plak folie, folie, full colour printing, snijplotters, magneetfolie, raamfolie, lichtreclame, bewegwijzering, bannersystemen, geveldoeken, vlaggen, montagebedrijven, kunststoffen, reinigingsmiddelen, reclamemontage, montagebedrijven, snijplotter, full colour pinter, lamineermachine, graveermachine, zeefdukinkt, zeefdrukmachine